Instagram

Ferran i l’Adrià Altés Espiell

QUI SOM

Can Xicoy és una granja i formatgeria familiar, situada a Arenys de Munt, als peus del Montnegre i gestionada pels germans Ferran i Adrià.

L’actual Can Xicoy neix l’any 2009 quan en Ferran i l’Adrià, decideixen recuperar la granja dels seus avis, el quals eren pagesos d’Arenys de Munt que tenien horta, vaques i porcs i que durant molts anys van subministrar la llet al poble.

La falta de relleu generacional, va fer que la finca familiar quedes en un estat d’abandonament durant forces anys.

Els primers anys es van dedicar a la posada en marxa de la finca, recuperant així el terreny, neteja de boscos i adequació de corrals per posar un ramat de 400 cabres i produir llet per a altres formatgeries.

Anys més tard, veient les dificultats per a tirar endavant, degut als elevats costos de producció i al baix preu de la llet, decidim començar a explorar el món del formatge.

Ens formem a l’IRTA, i com que produíem i disposàvem de llet de les nostres cabres comencem a fer les primeres proves a la cuina de casa.

Després de mesos d’aprenentatge, decidim fer un pas més i construir la nostra pròpia formatgeria a la mateixa granja.

Vaques

Actualment elaborem diàriament la llet recent munyida per a mantenir totes les propietats de la llet fresca i obtenir formatges d’alta qualitat.

Els nostres formatges són un producte genuí ja que neixen de la llet de pastura del nostre ramat que surt diàriament després de munyir.

Treballem artesanalment i de forma respectuosa amb l’entorn i fem produccions petites per garantir la qualitat i autenticitat dels nostres formatges.